Let's try again now. Hopefully the post won't disappear today.
I made up this recipe for a really tasty and aromatic soup. The pumpkin I used was green with sweet orange meat.
Ingredients for two:
- 250 gr pumpkin - frozen or cooked till soft, and then mixed
- parsley - chopped
- 1 medium size onion - better if red, finely chopped
- 1 spoon flour
- 0,5 l water
- 1 buillon cube -I used chicken
- salt, pepper, curry, allspice
- milk, sour cream
Cook the chopped onion in some oil and butter until soft. Add the pumpkin, parsley, 250 ml water and cook for 15 minutes. In a small bowl mix the flour and spice, dilute with the remaining water and add the mixture to the pumpkin. Add the buillon cube. Cook until dense. You can correct the density by letting the liquid evaporate to get it thicker or thinning it by adding milk (soya milk will also do) and sour cream.
Serve the soup warm as is or with croutons. Bon appetit!
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Pokušat ću opet. Možda danas ne nestane cijeli post. Stvarno ne razumijem šta se dogodilo.
No, vratimo se sad na recept za juhicu od tikve koju sam smislila, ukusnu i mirisnu, jednostavno za ne propustiti.
Tikva je bila jedna od onih zelenih sa slatkim narančastim mesom.
Za dvije osobe:
- oko 250 gr tikve - odmrznute ili skuhane da smekša, pa izmiksane u kašicu
- peršina - sitno nasjeckanog
- 1 luk srednje veličine - bolje ako je ljubičasti, sitno nasjeckan
- 1 velika žlica brašna
- 0,5 l vode
- 1 kocka za juhu - ja sam koristila kokošju
- curry, piment, sol, papar
- mlijeko, kiselo vrhnje
Popirjajte luk na malo ulja i maslaca dok ne požuti i smekša. Dodajte tikvu i peršin, 250 ml vode i kuhajte 15 minuta. U zdjelici pomješajte brašno, začine po ukusu, umješajte preostalu vodu i sve skupa ulijte u lonac s juhicom, dodajte i kocku. Prokuhajte dok se ne zgusne. Gustoću možete regulirati dodatnim kuhanjem dok se ne zgusne ili dodavanjem mlijeka (može is ojinog) ili vrhnja da se razrijedi.
Servirajte toplu juhicu samu ili uz preprženi kruh. Dobar tek!
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Ecco che ci riprovo. Speriamo che oggi il mio post non svanisca nel nulla. Non riesco a capire cosa sia successo.
Ecco allora la ricetta per la gustosissima e profumatissima minestra di zucca che ho inventato ieri. Veramente da provare. Ho usato una fetta di zucca di quelle verdi con polpa dolce arancione.
Per due persone ci vogliono:
- 250 gr di zucca - scongelata o cotta e poi passata
- prezzemolo tritato
- 1 cipolla di media grandezza - meglio se scalogno, tritato finemente
- 1 cucchiaio grande di farina
- 250 ml di acqua
- 1 dado per brodo - io ho usato quello di gallina
- sale, pepe, curry, pimento
- latte, panna acida
Disfriggete la cipolla ben tritata in poco olio e burro. Aggiungete la zucca, il prezzemolo e 250 ml di acqua. Cucinate per 15 minuti. In una ciotola aggiungete la farina e le spezie e diluite con l'acqua rimasta. Versate il tutto in pentola con la zucca, aggiungete il dado e cucinate finche' si addensa. Potete regolare la densita' facendo evaporare il liquido o aggiungendo latte (anche di soia)e panna acida.
Servite la minestra calda, da sola o con crostini di pane. Buon appetito!
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